Basis Mail vs Udvidet Mail

Artiklen her fortæller om, hvad forskellen er på de to e-mailtyper.

Som udgangspunkt kan alle Lægeforeningens medlemmer bestille en Gratis e-mailkonto, kaldet Basis Mail, blot du har et medlemsnummer (bestående af et lille d + 6 tal f.eks. d123456), som giver adgang til en e-mailkonto, hvormed du kan sende og modtage e-mail på en @dadlnet.dk e-mailadresse.

Du kan, om ønsket og imod en lille brugerbetaling, opgradere denne Basis Mail til Udvidet Mail, som er en komplet Exchange løsning med de funktionaliteter, som følger med i det. (Se neden for)

For begge versioner gælder det, at du kan sætte kontoen op i et ønsket e-mailprogram, som f.eks. Outlook, Mac Mail eller Windows Live mail. For Udvidet Mail begrænses dette dog til Outlook 2010, Outlook 2013, Outlook 2016 og Outlook 2016 (Mac) – hvis du ønsker de fulde funktionaliteter. Guides hertil findes her på siderne.

Kort fortalt er nogle af fordelene i en Udvidet Mail, at du kan have en fuldt synkroniceret e-mailkonto, kalender og adressebog på din computer, mobil/smart phone (f.eks. iPhone) og håndholdte computer (f.eks. iPad) – på den måde er det altid det samme, du ser, uanset hvordan du tilgår kontoen.

Se de mere nøjagtige detaljer i tabellen herunder:

Funktionsbeskrivelse: Basis Mail * Udvidet Mail * / **
Diskplads til postopbevaring 1 GB Ubegrænset
Outlook Web Access (webmail) Ja Ja
Videresendelsesfunktion Ja Ja
Gendanne slettede filer i op til 30 dage Ja Ja
POP3 Ja Ja
IMAP4 Ja Ja
Kontaktpersoner Kun lokalt på enheden og i webmail Ja
Notatfunktion Kun lokalt på enheden og i webmail Ja
Journalfunktion Kun lokalt på enheden og i webmail Ja
Opgaver Kun lokalt på enheden og i webmail Ja
Kalenderfunktion Kun lokalt på enheden og i webmail Ja
Autosignatur Kun lokalt på enheden og i webmail Ja
Sortering af e-mail, f.eks i mapper, efter regeler Klientbaseret* Ja
Stavekontrol Klientbaseret* og i webmail Ja
MAPI Nej Ja
Kalendersynkronisering Nej Ja
Importmulighed for fra egen lokal Outlook eller adressekartotek Klientbaseret* Ja
ActiveSync (Automatisk synkronisering af Outlook til mobile enheder) Nej Ja
Tilgå webmail via mobiltelefon Mobiltelefonafhængig Mobiltelefonafhængig
Mailboks 1 stk. 1 stk.
E-mail-aliaser 5 stk. 5 stk.
Pris 0 kr./md. 28 kr. ekskl. moms
(Mindstepris 336 kr.)
35 kr. inkl. moms
(Mindstepris 420 kr.)

*) Om funktionerne er der eller ej, kommer an på den enkelte Klient/e-mail-program. Alt foregår lokalt på brugerens computer, og intet bliver gemt på Exchange-serveren.

*) Basis mail har adgang til basal support, henvisning til vejledninger, hjælp til nulstilling af password

**) Udvidet mail har adgang til udvidet support, opsætning, udvidet fejlsøgning på opsætningen lokalt og på mobile enheder hvor kontoen er sat op, hjælp til passwords.