Basis Mail vs Udvidet Mail

Artiklen her fortæller om, hvad forskellen er på de to e-mailtyper.

Som udgangspunkt kan alle Lægeforeningens medlemmer bestille en Gratis e-mailkonto, kaldet Basis Mail, blot du har et medlemsnummer (bestående af et lille d + 6 tal f.eks. d123456), som giver adgang til en e-mailkonto, hvormed du kan sende og modtage e-mail på en @dadlnet.dk e-mailadresse.

For dig med behov for professionel mail og telefon support
Du kan, om ønsket og imod en lille brugerbetaling, opgradere denne Basis Mail til Udvidet Mail, som er en komplet Exchange løsning med de funktionaliteter, som følger med i det. (Se neden for)

For begge versioner gælder det, at du kan sætte kontoen op i et ønsket e-mailprogram, som f.eks. Outlook, Mac Mail eller Windows Live mail. For Udvidet Mail begrænses dette dog til  Outlook 2016, Outlook 365 og Outlook 2016 (Mac), Outlook 365 (Mac) – hvis du ønsker de fulde funktionaliteter. Guides hertil findes her på siderne.

Kort fortalt er nogle af fordelene i en Udvidet Mail, at du kan have en fuldt synkroniseret e-mailkonto, kalender og adressebog på din computer, mobil/smart phone (f.eks. iPhone) og håndholdte computer (f.eks. iPad) – på den måde er det altid det samme, du ser, uanset hvordan du tilgår kontoen.

Se de mere nøjagtige detaljer i tabellen herunder:

Funktionsbeskrivelse: Basis Mail Udvidet Mail
Telefon support Nej Ja
Diskplads til postopbevaring 1 GB Ubegrænset
Outlook Web Access (webmail) Ja Ja
Videresendelsesfunktion Ja Ja
Gendanne slettede filer i op til 30 dage Ja Ja
IMAP4 Ja Ja
Kontaktpersoner Kun lokalt på enheden og i webmail Ja
Notatfunktion Kun lokalt på enheden og i webmail Ja
Journalfunktion Kun lokalt på enheden og i webmail Ja
Opgaver Kun lokalt på enheden og i webmail Ja
Kalenderfunktion Kun lokalt på enheden og i webmail Ja
Autosignatur Kun lokalt på enheden og i webmail Ja
Sortering af e-mail, f.eks i mapper, efter regeler Klientbaseret* Ja
Stavekontrol Klientbaseret* og i webmail Ja
MAPI Nej Ja
Kalendersynkronisering Nej Ja
Importmulighed for fra egen lokal Outlook eller adressekartotek Klientbaseret* Ja
ActiveSync (Automatisk synkronisering af Outlook til mobile enheder) Nej Ja
Tilgå webmail via mobiltelefon Mobiltelefonafhængig Mobiltelefonafhængig
Mailboks 1 stk. 1 stk.
E-mail-aliaser 5 stk. 5 stk.
Pris 0 kr./md. 28 kr. ekskl. moms
(Mindstepris 336 kr.)
35 kr. inkl. moms
(Mindstepris 420 kr.)

*) Om funktionerne er der eller ej, kommer an på den enkelte Klient/e-mail-program. Alt foregår lokalt på brugerens computer, og intet bliver gemt på Exchange-serveren.